De heerlijke zomer is helaas alweer voorbij – en dat merk je. Het weer is direct omgeslagen in een typische situatie voor het najaar. Regen, windstoten en een kille temperatuur maken ons gewelddadig wakker uit onze nazomer roes. Het is nu toch echt herfst – daar is geen ontkennen meer aan. Veel mensen uit mijn persoonlijke omgeving vinden de herfst de vervelendste periode van het jaar. Er gebeurt vrij weinig, het weer nodigt je niet uit om dingen te doen en iedereen moet weer hard aan het werk. Om iedereen een beetje uit die najaar-sleur te trekken, vertel ik waarom je zo snel mogelijk een stedentrip moet boeken en welke bestemmingen je dan zeker moet overwegen.

In het najaar op stedentrip

Wanneer je aan een stedentrip denkt, dan schieten je gedachten misschien wel naar het voorjaar of de zomer. Ik ben echter van mening dat je eigenlijk het hele jaar door op zo’n heerlijk lang weekend weg kunt gaan. Persoonlijk prefereer ik simpelweg het najaar. Waarom? Omdat het ideaal is qua temperatuur en het is overal aanzienlijk rustiger. Bovendien vind ik het wel zo leuk om iets te hebben waar ik naar uit kan kijken als het buiten weer eens stormt. Daarom zorg ik er altijd voor dat ik in het najaar iets leuks boek of organiseer. De voorkeur van mijn vriend gaat doorgaans uit naar een stedentrip, dus dat doen we dan! Inmiddels ben ik op diverse citytrips geweest. Om je te helpen een keuze te maken, noem ik hieronder 3 bestemmingen die ik je zeker aanraad.

Stedentrip Porto

Wil jij in het najaar lekker genieten van een comfortabele temperatuur, terwijl je jezelf onderdompelt in een andere cultuur? Overweeg dan een stedentrip naar Porto. Daar is het momenteel rond de 20 graden en redelijk wat zon. De ligging van de stad doet het vooral voor mij. Het ligt een beetje uit de slinger, maar het uitzicht en de omgeving is het meer dan waard. De stad is gelegen aan een adembenemende rivier én de Atlantische oceaan. Daarnaast bevindt Porto zich tevens in de bergen en zijn er genoeg kleine dorpjes in de buurt om te ontdekken. Voor de complete ervaring kun je een unieke rondleiding doen van ‘worst tours’. Door de groeiende toename van toerisme in de stad, besloten 3 architecten hun eigen tour te organiseren. Tijdens de tour krijg je de harde waarheid te zien: verlaten fabrieken en oude zijstraatjes zijn de hoofdattracties. Met zo’n unieke ‘worst tour’ wordt jouw verblijf in de stad echt onvergetelijk.

Stedentrip Krakau

Waarschijnlijk had je niet verwacht dat ik een Poolse stad in dit lijstje zou zetten. Desondanks kan een stedentrip Krakau niet ontbreken uit dit lijstje. Waarom? Omdat ik erg leuke herinneringen heb aan ons verblijf in deze Poolse stad. Toen we er naartoe gingen, hadden we niet echt hoge verwachtingen. We ‘zouden het wel zien’. Achteraf ben ik zo blij dat we geheel neutraal op citytrip zijn gegaan. Het was geweldig! Wist je bijvoorbeeld dat er in Krakau behoorlijk wat foodtrucks te vinden zijn? Wanneer je uitgaat in Krakau, dan moet je echt even de straat Waska inlopen. Dat is de populairste straat bij de locals – en terecht! Het eten is heerlijk. Alleen daarom al zou je dit najaar even Krakau moeten bezoeken.

Stedentrip Sevilla

Wil je in het najaar nog genieten van echt zomerse temperaturen? Boek dan een stedentrip Sevilla. Niet alleen is het heerlijk vertoeven daar met 30 graden Celsius, er is tevens genoeg te doen en te bewonderen. Sevilla is met recht een bruisende stad. Kijk bijvoorbeeld niet verbaasd op als er ineens een festival is tijdens jouw verblijf. Het hele jaar door worden er namelijk allerlei gezellige evenementen en culturele festivals georganiseerd. Hierdoor kun je dus goed het hele jaar door op stedentrip naar Sevilla. Persoonlijk vind ik het heerlijk in Sevilla dankzij de heerlijke tapas en de gastvriendelijke sfeer. 

Waar ga jij heen?

Natuurlijk hoef je niet per se een van mijn drie interessante stedentrips te boeken. Je kunt ook gewoon kijken bij een reisorganisatie welke steden beschikbaar zijn en daar een keuze uit maken. Wanneer ik een stedentrip boek, dan doe ik dat vrijwel altijd bij Bebsy. Niet alleen hebben ze een ruim aanbod bestemmingen. Over elke stad is er tevens genoeg informatie te vinden om je klaar te stomen voor een geweldige stedentrip. Daar komt nog eens bij dat ik hun website ook simpelweg prettig vind om te navigeren. Dus klik gerust op de link en verwen jezelf dit najaar. Waar ga jij heen?