Een tijdje geleden ben ik in aanraking gekomen met infrarood panelen en de techniek erachter. Ik ben hier ontzettend enthousiast over geworden en daarom zal ik hier vandaag het een en ander over vertellen. Zelf heb ik nu in meerdere ruimtes in mijn woning deze panelen hangen en ik ben er ontzettend blij mee. Met deze 3 tips weet ik zeker dat jij een heel eind op weg komt! Wacht niet langer en ontdek of infrarood panelen iets voor jou kunnen zijn! 

Veel mogelijkheden met infrarood panelen 

Tijdens het verbouwen van mijn huis kwam ik op het idee infrarood panelen te laten installeren. Op dat moment kwam ik erachter dat er nog veel meer mogelijk is dan ik van tevoren dacht. Zo zijn er tal van verschillende soorten panelen. Denk hierbij aan spiegels, krijtborden, borden met foto’s en gewone strakke panelen. Je kunt hier dus helemaal jouw eigen smaak in kwijt en dat vind ik ontzettend gaaf. Zo kun je dus kiezen voor een inrichting waarbij de panelen bijdragen aan een strakke en nette uitstraling, maar ook vrolijke gekleurde foto’s op de panelen vind ik erg leuk. Juist de mogelijkheid om verschillende soorten te kopen maakt deze techniek zo interessant. Zo is het voor ieder persoon en iedere ruimte mogelijk een gaaf paneel te kopen. 

Fijne warmte en lage kosten

Natuurlijk schaf je infrarood verwarming aan omdat je de warmte hiervan heerlijk vindt. De warmte die afkomt van de infrarood panelen is vergelijkbaar met die van de zon. Daarbij kun je de verwarming gebruiken als bij verwarming of als hoofdverwarming, het is maar net wat jij prefereert. Doordat een infrarood paneel werkt op elektriciteit is het niet meer nodig lelijke buizen door de kamer te hebben lopen. Daarbij is het verbruik gemiddeld gezien lager dan bij een centrale verwarming, mede omdat je het paneel alleen aan zet wanneer je zelf in de ruimte aanwezig bent. Daarbij is de aanschafprijs laag en zijn de onderhoudskosten miniem, ideaal toch? Natuurlijk zul je zelf moeten ervaren of infraroodstraling jou bevalt, maar ik weet zeker dat je hier net zo enthousiast van kan worden als ik. 

Neem bovenstaande tips mee als je je verder gaat verdiepen in infrarood panelen, dan weet ik zeker dat het helemaal goed moet komen! Natuurlijk kun je ook bij vrienden en familie eens rondvragen wat hun ervaringen hiermee zijn. Zo is het misschien zelfs mogelijk de panelen in het echt even te zien en te ervaren!