Onlangs hebben wij hier de vloeren vervangen. Ik wilde graag een chiquere uitstraling. Dat kost alleen helaas ook heel veel geld. Gelukkig heb ik een mooie slimme oplossing gevonden. Vaak wordt er gezegd dat als je geen massief houten vloer hebt, je vloer er goedkoop uitziet. Dat is tegenwoordig al helemaal niet meer het geval. Zeker als je een vloer met een specifiek patroon kiest kun je de chique uistraling van een massief houten vloer goed nabootsen. Daarom schrijf ik vandaag een blog over pvc vloeren en hoe je met visgraat vloeren toch een enorm chique uitstraling krijgt! Veel leesplezier!

 

Wat zijn pvc vloeren?

Pvc vloeren zijn niet hetzelfde als massief houten vloeren. Ook kun je ze niet vergelijken met laminaat of parket. In plaats daarvan zijn pvc vloeren een vorm van vloerbedekking dat bestaat uit thermoplast. Thermoplast is kunstof dat vloeibaar wordt bij het verwarmen en weer uithard als het afkoelt. Hiermee kun je dus ook planken van vloeren vormgeven. Pvc vloeren zijn dus vloeren gemaakt voledig van kunststof. Vandaar ook de naam, pvc geeft aan dat het van kunststof is gemaakt. 

 

Wat zijn voordelen van pvc vloeren?

Omdat pvc vloeren van kunststof zijn, zijn ze veel sterkt dat bijvoorbeeld laminaat. Ook is het materiaal godkoop en heel eenvoudig toe te passen. Daarnaast is het materiaal erg stabiel, sterk en geluiddempend. De ideale eigenschappen voor een goede vloer! Ook zijn de vloeren vochtbestendig en super makkelijk om te reinigen. 

 

De verschillende stijlen vloeren 

Net als met laminaat en parket zijn er voor pvc vloeren ook veel verschillende stijlen. Je hebt natuurlijk verschillende kleuren en prints, maar ook verschillende montage systemen. Zo kun je er voor kiezen om de planken aan elkaar te lijmen. Maar een kliksysteem die je kent van laminaat kan ook gebruikt worden met deze soort vloer. Met gelijmde vloeren kun je zelf patronen en dergelijke met het materiaal leggen. Een kliksysteem resulteert in lange banen van vloer. 

 

Kies voor visgraat vloeren voor het chiqueste resultaat

Je kunt als je de vloer gaat lijmen dus kiezen om een bepaald patroon te leggen. Als je dit goed kan, dan is het erg mooi om voor een patroon vloer te gaan. Patroon vloeren zijn namelijk een stuk origineler en chiquer dan gewone rechte banen van pvc. Als je dus een super chique vloer wil leggen, kies dan voor een patroon! Mijn favoriet is visgraat vloeren. Zelf hebben wij laatst dus in ons huis ook visgraat vloeren gelegd. Omdat het patroon complex er uit ziet, lijkt het direct alsof je een erg dure en chique vloer hebt. Zolang je pvc gebruikt om je visgraat vloeren te leggen, dan kan dat ook lekker goedkoop!