In deze blog zal ik het hebben over de usb hubs. De usb hubs zijn namelijk heel belangrijk om je computer te verbinden met een scala van verschillende apparaten. Het is vrijwel onmogelijk dat een computer alle juiste connecties al heeft en daarom ontkom je er vaar niet aan om een dergelijke usb hub te kopen. De reden dat computers deze aansluitingen veelal niet hebben heeft te maken met de technologische vooruitgang. Nu hoor ik je al denken: technologische vooruitgang zorgt dus voor achteruitgang in mogelijkheden om te verbinden. Om hier meer over te weten te komen kun je lekker verder lezen in deze nieuwe Globia blog!

Usb hubs zijn onmisbaar in deze tijd

Zoals eerder gezegd zorgt de technische vooruitgang van vandaag de dag ook in zekere zin voor achteruitgang. Dit heeft te maken dat fabrikanten steeds dunnere, lichtere en snellere laptops willen maken. Doordat laptops dus dunner moeten worden kunnen sommige aansluitingen niet meer aangeboden worden. Denk maar eens aan de bekende usb aansluitingen. Deze kunnen niet meer in de nieuwe macbooks. Natuurlijk kun je denken dat er aan de ene kant achteruitgang is maar op veel meer fronten ga je erop vooruit. Zo kun je de nieuwe computers van vandaag de dag een stuk makkelijker meenemen. Het feit blijft echter dat de vooruitgang op het gebied van computers simpelweg sneller gaat dan de vooruitgang op het gebied van aansluitingen. Daarom is de usb hub een vitaal onderdeel van iedere kantoormedewerker geworden door de jaren heen. Het grote voordeel van een usb hub is dat je kan profiteren van de beter en lichtere laptops zonder achteruit te gaan om het gebied van aansluitingen. Werk je een keer zonder beeldscherm, dan kun je lekker werken op je nieuwe snelle laptop. Ben je eenmaal op kantoor? Dan kun je weer je usb hub erbij pakken om met een groot beeldscherm te werken.

USB hubs om je data te bewaren en te beschermen

Usb hubs kunnen er dus voor zorgen dat je makkelijker kan werken met de oudere aansluitingen. Het kan echter ook heel goed dienstdoen als discrete manier om je data te bewaren en te beschermen. Tegenwoordig hoor je vele verhalen over mensen die worden gehackt. Met usb kun je via een usb stick gemakkelijk je informatie offline bewaren. Op deze manier kan er dus niemand bij die de usb stick niet heeft.