De kledingindustrie is tegenwoordig natuurlijk helemaal hot en happening op allerlei verschillende manieren. Toch blijft het dure gedeelte wat wel bekend staat om designer kleding erg populair. Het komt en gaat met vlagen, maar het lijkt erop dat het op dit moment wel weer helemaal hip is. Vaak is het ook per seizoen anders en dat zien we nu ook weer terugkomen. Maar wat is designer kleding nou eigenlijk? En waarom is dit tot op de dag van vandaag nog zo populair?

Wat is designer kleding

Merk/ designer kleding valt in een hogere prijsklasse dan een H&M of een Zara. Het wordt vaak geassocieerd met de echte grondleggers zoals Gucci en Louis Vuitton. Het wordt gemaakt door designers en het blijft altijd hot. Wat vaak gedacht wordt, is dat designerkleding beter zit. In principe is dat ook wel zo. Echte designerkleding koop je dan ook vaak in de wat duurdere gedeeltes van de stad. PC Hoofdstraat is natuurlijk wel een van de meest bekende straten in Nederland die geassocieerd wordt met designerkleding.

Tweedehands designerkleding

Designerkleding valt natuurlijk in de hogere prijsklasse en dat is zeker niet voor iedereen betaalbaar. Daarbij komt het er ook vaak nog bij kijken of je het er wel voor over hebt. Het zijn hoge prijzen en soms krijg je er maar iets kleins voor terug. Maar niet getreurd: designerkleding is vaak van hele goede kwaliteit. Tegenwoordig bestaat er dus iets zoals tweedehands designerkleding.

Even een disclaimer om het niet mooier te maken dan dat het is: het blijft prijzig. Maar, je betaalt er al een stuk minder voor als je een nieuw designeritem aanschaft. Tweedehands designerkleding vind je vaak online. En nee, dan hebben we het niet over Marktplaats (ook zo nu en dan). Er bestaan speciale websites die zich geheel richten op het verkopen van tweedehands designerkleding. In Amerika kan je zelfs deze items huren. Het komt langzamerhand naar Nederland en vooral de fashion influencers zijn er erg bekend mee.

High Price

Naast tweedehands designerkleding heb je ook nog de high price klasse. Denk hierbij aan studio Anneloes, & other stories, etc. Studio Anneloes is een kledingmerk die tussen de 100 en 200 euro valt. Dit valt al een stuk mee vergeleken bij de designerkleding grondzetters. Er zullen altijd wel twijfels zijn aan het verschil van de kwaliteit tussen deze twee prijscategorieën. Het is altijd aan jou de keuze of je bereid bent om wat geld uit te geven aan wel beloofde goede kwaliteit.