Steeds meer bedrijven zoeken hun groeimogelijkheden internationaal. Iets waar veel bij komt kijken en behoorlijk wat kan vragen van de mensen binnen je bedrijf. Je komt dat voor een aantal keuzes te staan. Onder andere of je kiest voor IT outsourcing of niet. Bij IT outsourcing kies je ervoor om alles of een gedeelte van IT uit te besteden. Dit kan ervoor zorgen dat je een hoop rompslomp kwijt bent en meer kunt focussen waar het echt om gaat. Er komen ook wel wat zaken bij kijken en het is niet altijd zo dat het een interessante investering. Daarom vertellen we je in dit blog graag meer over IT outsourcing.

Wat is er mogelijk bij IT outsourcing

Bij IT outsourcing is het zo dat je niet altijd je volledige IT laat doen door een andere partij. Soms is het ook een deel daarvan. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een proces waar veel IT bij komt kijken uit te besteden. Denk bijvoorbeeld aan voorraadbeheer van een logistieke partij. Hier wordt vaak in grote mate geautomatiseerd waardoor het loont om dit stuk IT uit te besteden aan een partij die daarin gespecialiseerd is. Ook kun je ervoor kiezen om je werkplek beheer uit te besteden. Ook hier zit natuurlijk een heel stuk IT aan vast. Het komt erop neer dat dan een externe partij ervoor zorgt dat je werkplekken goed functioneren op het gebied van de bestanden en de applicaties. Dit is ook een tak waarin veel ontwikkeling is. Denk al aan het thuiswerken of werken in de cloud wat enorm in opkomst is. Je beweegt makkelijker met dit soort ontwikkelingen mee als je het uitbesteed aan een partij die daarin gespecialiseerd is. Ook als er wat met de werkplek is dan is er een team wat daar snel bij kan helpen.

Voordelen van IT outsourcing

Belangrijkste voordeel van IT outsourcing is dat je een behoorlijk deel rompslomp wat niet met de core business van je onderneming te maken heeft uitbesteed. Er komt daardoor ook meer focus om de zaken waar het echt om gaat. Je raakt daarnaast een stuk kwetsbaarheid kwijt. Vaak zijn er maar een paar mensen die verantwoordelijk zijn voor de IT.  Als die ziek vrij of op vakantie zijn dan is de vraag of IT zaken op korte termijn opgelost kunnen worden. Als laatste kun je makkelijker meebewegen met ontwikkelingen die er zijn op IT gebied omdat je door een partij wordt bijgestaan die hier dagelijks mee bezig zijn.