In ons land wordt op een dagelijkse basis erg veel gefietst. Hierdoor blijven we niet alleen zelf allemaal gezond, maar ook zorgen we ervoor dat de planeet door het fietsen een stukje gezonder blijft. Hoe meer we fietsen en hoe minder we met de auto rijden, des te beter we met het milieu bezig zijn. In ons land is het met de vele fietspaden goed te doen om bijvoorbeeld op de fiets naar het werk te gaan. Hierdoor krijgen genoeg mensen in ieder geval de kans om op de fiets te reizen. Het is zelfs mogelijk om met de fiets in de trein op stap te gaan. Ook in het weekend kiezen veel mensen er bijvoorbeeld voor om met de fiets op stap te gaan. Zo is het mogelijk om door een prachtig natuurgebied te gaan fietsen, maar ook kan je op de fiets naar het centrum van een stad in de buurt gaan om een beetje te gaan winkelen. 

 

Elektrisch fietsen 

Om het onszelf nog makkelijker te maken is het ook mogelijk om met de elektrische fiets op stap te gaan. Wanneer je bijvoorbeeld net te ver van je werk afwoont om normaal gesproken op de fiets naar het werk te gaan, kan dat met een elektrische fiets misschien wel. Door de elektrische fiets zal je namelijk veel sneller naar alles toe kunnen gaan. De elektrische fiets zorgt er dan ook voor dat we sneller en makkelijker de weg op kunnen met de fiets. In het begin leek het zo dat de elektrische fiets vooral door senioren gebruikt ging worden, maar dat is momenteel al helemaal niet meer het geval. Er zijn dan ook veel werkenden die met de elektrische fiets naar het werk toe gaan. 

 

Verschillende fietsen 

Toch zal niet iedereen dezelfde fiets nodig hebben. Sommige dames willen misschien langere afstanden fietsen dan anderen. Daarom is het goed om te weten dat er verschillende modellen van de fietsen zijn waaruit gekozen kan worden. Hierbij is vaak vooral de actieradius belangrijk. De actieradius van de fiets bepaalt namelijk hoe ver je op een volle accu kan fietsen met de elektrische fiets. Wanneer je dus graag lange afstanden fietst, is het niet aan te raden om te kiezen voor een elektrische fiets dames met een actieradius van dertig kilometer. Door de verschillende soorten fietsen zal er altijd een elektrische fiets zijn die jou aanspreekt. Zo zal je makkelijk het fietspad op kunnen met de nieuwe fiets.